Tapasbar med matglädje

Besöker du Stockholm ibland? Har du svårt att hitta rätt matställe med goda smaker? Det finns snart lika många restauranger som det finns hushåll i Stockholm, alla med varierande inredning, prislista, matkvalitet och atmosfär. Det är rena rama djungeln med andra ord! Om du gillar mat med hög kvalitet, men bra priser, mysig och chosefri atmosfär kan jag bara rekommendera Alegria tapasbasbar i Stockholm. Ligger på fashionabel plats på Östermalm.

Tapas det godaste du kan äta

Ordet tapas kommer från spanska för att täcka (tapar). Man tror att dtet kom från krogvärlden där flugor hemsökte krogarna och för att skydda vinet från flugor, täckte man över stopen med en lite tallrik. Sedan lade man på godsaker på tallriken, för det såg väl lite konstigt ut med en tom tallrik på stopet. Andra tror att tapas kom sig att man ville förhindra folk från att bli för berusade av vinet, och uppfann tapas för att ge gästerna en chans att äta emellan drinkarna. Oavsett ursprung är tapas ett gott sätt att både dricka och äta!

Tapas bättre än pizza och hamburgare

Många blir hungriga efter att ha intagit en hel del olika drycker. Då är tapas ett mycket bättre alternativ än både pizza och hamburgare. Istället för de feta alternativen, är tapas både smalare och nyttigare. Här äter du god patanegraskinka, spansk tortilla, friterade bläckfiskringar, oliver och tomater marinerade i goda olivsåser, kroketter, ensjovisrätter och tonfisk och mycket mer och annat gott. Allt serveras på små fat. Bra även för dem som inte är så stora i maten.

27 aug 2017