Vägkrogar

Mysiga vägkrogar

Bra matställen på Södermalm

Är det så att du snart ska flytta till Stockholm och Södermalm? Då kan det vara smart ta hjälp av en bra flyttfirma på Södermalm. Sedan är det inte heller fel att få bra koll på ställen du kan äta ute på! Södermalm är ju en av de mest trendiga stadsdelarna i Stockholm och det finns många bra ställen där du kan äta gott, dricka gott eller fika på.

Äta gott

Du har som sagt flera bra restauranger, varav en är Woodstockholm, som ligger på  Mosebacke Torg. 

Är du ute efter bra ställen att äta brunch på så har du bland annat Greasy Spoon på Tjärhovsgatan 19. De serverar full english breakfast så väl som eggs benedict samt nyttigare alternativ som chiapudding och frukt.

Nytorget 6, som ligger på just den adressen serverar även de brunch. De har en helgmatsedel indelat i smårätter och vanliga rätter. Här finns allt från fattiga ridddare till hamburgare.

På Skånegatan 81 har du Kaferang, där du kan njuta av amerikanska pannkakor, pulled beef, kontinentala mackor och massa mer.

Lite billigare käk har du bland anant på Amida kolgrill, på Folkungagatan, Falafelbaren på Hornsgatan och Käk på Hornsbruksgatan.

Fika gott

Södermalm har även en hel del bra fik och caféer. På Drop Coffe, som är ett prisvinnande kafferosteri finns en bra kaffebar. Du har även Johan & Nyström eller  Café dello sport.

Dricka gott

På söder hittar du även en hel del barer som Urban Deli, på Nytorget, eller Tjoget, som är en skön vinbar.

 

 

 

 

21 Nov 2022