Vägkrogar

Mysiga vägkrogar

Ta en tur till Mariestad

Mariestad, det ligger i Västra Götland och lägligt placerat mellan Vänern och Vättern. Staden i sig kallas ibland för sjöstaden, just på grund av att den är starkt förknippad med vatten. Om du redan bor och jobbar som elektriker i Mariestad, så har du koll på vad det finns för fördelar med denna stad. För er andra, så tänkte jag berätta varför du bör ta en tur hit!

Nära till Göta Kanal

Vatten är en stor del av staden, inte bara pågrund av att den ligger mellan Vänern och Vättern, utan för att det även är nära till Göta Kanal. Starten för denna kanal ligger i Sjötorp, som är beläget strax norr om Mariestad. Här ifrån kan du åka kanalbåt, eller cykla eller vandra längs med kanalen. 

I Mariestad finns det även en 14 mil lång kust, samt att du kan ta dig ut på skäret eller någon av Vänerns 22 000 öar.

Se och göra i Mariestad

Mariestad är en mycket trevlig stad. Denna stad har varit residensstad i Skaraborgs län samt även stiftsstad mellan 1583-1647. Gustav Vasas son, hertig Karl, som senare blev kung Karl IX, grundade Mariestad. Han döpte staden efter sin första hustru, Maria av Pfalz.

Här i denna stad har du massor av sevärdheter så som Domkyrkan. I staden finns även vacker träbebyggelse kvar, trots den stora stadsbranden 1693. 

Andra sevärdheter är Lugnåsberget, Qvarnstensgruvan, Vadsbo museum, Panncentralen Galleri, Odensåkers hembygdsförening, Hamnmagasinet och Kerstins galleri.

15 Nov 2021