Vägkrogar

Mysiga vägkrogar

Kul fakta om hamburgare

Något som är grymt vanligt att äta när man är ute och åker är hamburgare. Det kan vara en från McDonalds, Max, Burger King eller en från ett korvsjapp. Oavsett vilken burgare du gillar bäst så ska du här få lite kul fakta om den!

Burgare är inte det riktiga namnet

Burgare är ett avskalat namn och det ursprungliga namnet på denna populära snabbmat är Hamburger. Namnet härrörde från Hamburg-biffarna, som introducerades till USA av tyska invandrare.

McDonald’s har rekord i att sälja hamburgare

Om du älskar att ta en hamburgare från ack så populära McDonald's, då måste du veta att den majestätiska hamburgerjätten har slagit rekord. Det har nu rekordet att sälja mer än 300 miljarder hamburgare hittills. I själva verket, enligt forskningen, säljer företaget mer än 75 hamburgare varje sekund.

Hamburgare säljs i enorma mängder runt om i världen

Vissa länder kallar det en hamburgare, medan andra kallar det en smörgås. Och tro det eller ej, de 60 procent av smörgåsarna som säljs globalt är faktiskt hamburgare.

Amerikaner äter mest hamburgare

Tja, enligt forskningen konsumerar amerikaner enbart omkring 50 miljarder hamburgare per år. I genomsnitt äter amerikaner en hamburgare tre gånger i veckan. Faktum är att om hamburgarna som äts av amerikaner under ett år är ordnade i en rad, skulle det cirkla runt vår jord 32 gånger eller mer! Är det inte förvånande?

Den första hamburgaren såldes 1921

Japp, burgare, som är allmänt känd som hamburgare, härstammar från världskrigets era. Du kommer att bli förvånad över att veta att den första hamburgaren som såldes av en snabbmatsbutik i USA 1921 var för 5 cent.

Den första hamburgaren uppfanns i Connecticut

Japp, hamburgaren uppfanns 1900 i New Haven, Connecticut. Faktum är att platsen där hamburgaren föddes serverar bara lök, tomater och ost som sprids som en krydda - vilket upprätthåller ett förbud mot ketchup, senap och majonnäs än idag.

Biff och amerikaner går hand i hand

Du kommer att bli chockad över att veta att cirka 71 procent av nötköttet på kommersiella hotell i USA serveras i form av hamburgare och cheeseburgare.

27 Apr 2023