Vägkrogar

Mysiga vägkrogar

Bli inte stående på vägen

Snart är det semesterdags, och vi ger oss ut på vägarna igen. Det är härligt med friheten att kunna ta bilen åka dit man själv vill. Då är det viktigt att bilen är i skick, eller hur? Det kan vara svårt att veta hur bilen mår, utan ett dyrt verkstadsbesök, och då kan det vara bra att kunna kolla det på egen hand. Åker man till bilverkstaden med den är det lätt att mekanikern "hittar" flera fel, som du inte tänkt dig åtgärda, och "felet" på bilen kan bli dyrt att åtgärda. Då kan man faktiskt gör det på egen hand, med hjälp av en praktisk felkodsläsare.

Felkodsläsare ger rätt information

En felkodsläsare ger dig möjligheten att själv kunna åtgärda lättare fel. Till exempel om bilen har något fel i det elektriska systemet, eller i dina ABS-bromsar. Om du inte kan åtgärda felen själv, vet du i alla fall lite mer om bilen då du åker med den till verkstaden. Felkodsläsaren är nämligen ett diagnosverktyg som ger en felkod när någon del av bilen inte fungerar som den ska. Felkodsläsaren kan själv avhjälpa vissa fel som bilen varnar dig om. Min felkodsläsare har WiFi och sänder information till min mobil och det är väldigt praktiskt. Är du osäker på om du har en bil som är kompatibel med felkodsläsare, kan du kolla in den här länken.

Skaffa en GPS för hela Europa

En annan sak som är praktisk att ha med på semestern är en GPS, som hjälper dig att hitta i alla delar av Europa. På Prylstaden.se hittar du många bra sådana GPS enheter. Att köra fel i en helt ny storstad är inte svårt. Då behöver man en GPS som lätt tar dig dit du vill. Åtminstone mig har det hjälpt, senaste semester när familjen och jag åkte till Amsterdam. Den hjälper en att hitta närmaste hotell, vägarna in och ut ur staden och mycket annat. Jag är riktigt nöjd att ha hela Europa i min GPS.

20 Jul 2017