Vägkrogar

Mysiga vägkrogar

Därför är det viktigt att köra på halkbana

Vi som ofta är ute på vägarna ser dem så fort det blir lite halkigt på vägarna. De där som verkar ha glömt att is och snö kan göra att däcken inte fungerar som på sommaren. Nu i april är det extra viktigt att vara på sin vakt. Många har redan bytt till sommardäck och det kan fortfarande komma lite snö som gör att det blir lite halt. Hur förbereder du dig för att inte köra av vägen? Att sitta med en hand på ratten och en på mobilen lär inte fungera!

Det krävs faktiskt lite mer av dig som förare än att bara ha kört bil i många år. Precis som för MC-förare så behöver vi bilförare ibland putsa upp våra kunskaper. 

Ta en kurs

Alla som tar körkort måste utföra ett halkprov på en halkbana. Det är en del av de riskutbildningar som alla måste bli godkända i. Det betyder nu inte att alla är 100% förberedda den dagen däcken tappar greppet och bilen börjar glida åt både höger och vänster. 

Jag är en av de som förordar att man tar en kurs varje år. Kör på en riktig halkbana och lär dig hur din bil reagerar när det blir halt ute. Du kommer nog bli förvånad över vad som händer. Men framför allt så kommer du att veta exakt vad du ska göra. Det räddar kanske ett liv men det räddar också garanterat din bil från att hamna i diket. 

20 Apr 2021