Vägkrogar

Mysiga vägkrogar

Drömmen om att starta en egen restaurang

Efter att ha åkt runt i Sverige så mycket som jag har gjort, och sett så otroligt många vägkrogar, så har en dröm sakta börjat gro inom mig. Jag vill starta en alldeles egen vägkrog där jag kan dra fördel av alla de kunskaper jag fått med mig under åren. Där vill jag servera den mat som alla tycker om, en fin blandning av husmanskost och kulinariska äventyr som kanske inte är så vanligt på andra krogar längs vägarna. 

Det är inte bara att köra igång

Även om det kan verka jättelätt att starta en vägkrog så är det faktiskt nästan lika mycket jobb som att starta en restaurang i centrala Stockholm. Man ska ha en hel del koll på saker och ting och det handlar om både ekonomi, matlagning, vad man behöver för utrustning och en hel del annat. Det är tur att det finns företag som hjälper restauranger som man kan vända sig till för att få tips och råd! 

Har suttit ett tag och undersökt hur man ska gå tillväga och hittade ett företag som heter Attenda. Jag kommer nog att slänga iväg ett mail till dem och se vad de kan göra för att min väg ska bli enklare. Fram till dess att jag får svar från dem så ska jag fortsätta samla på mig goda recept somjag kan använda mig av och också besöka fler vägkrogar så att jag vet precis hur jag vill att det ska se ut och fungera den dag jag själv sätter igång. 

27 Feb 2018