Vägkrogar

Mysiga vägkrogar

Fem bra vägkrogar från norr till söder

De flesta vägkrogar i Sverige har liknande menyer av snabbmatskaraktär då det inte är meningen att man ska stanna så länge. Det finns dock de som har lite lyxigare eller mer hälsovänlig profil. Här ger jag tips på 5 olika vägkrogar som du hittar från norr till söder längs E4:an. Alla faller kanske inte perfekt in under rubriken “vägkrog”, men fungerar utmärkt att stanna till vid när du reser med bil.

Ralph Lundsten-gården, Ersnäs

Ralph Lundsten-gården ligger i Ersnäs, mellan Luleå och Piteå. Det är här som Ralph Lundsten vuxit upp. Han är bland annat känd för att komponerat en del elektronisk musik. Man har byggt om ladugårdsbyggnaden till gourmetrestaurang och café med en meny upptagen i The White Guide. Om du bor nära här och behöver flyttstädning i Luleå, då kan du med fördel anlita en bra städfirma att göra det åt dig!

Dockstabaren, Docksta

Dockstabaren i Docksta, på Höga kusten mellan Örnsköldsvik och Härnösand, är en institution. Här har svenskar på bilsemester kunnat ta en paus sedan 1950-talet (på nuvarande plats sedan 1970). På menyn finns allt från köttbullar, rödspätta, och spagetti med köttfärssås till grillat eller skinksallad!

Axmar Brygga Havskrog, Axmarbruk

Axmar Brygga Havskrog ligger i Axmarbruk på östkusten, strax norr om Gävle. Själva krogen ligger i en byggnad som användes till förvaring av stångjärn och säd en gång i tiden. Här kan du njuta av en mängd goda fiskrätter samt även andra rätter.

Ombergs turisthotell, Ödeshög

Ombergs turisthotell i Ödeshög vid Vättern (mellan Vadstena och Gränna) är något du inte får missa, då det är ett riktigt guldkorn. Maten är närodlad och hemlagad.

Wärdshuset, Bredaryd

Wärdshuset i Bredaryd ligger mitt i djupaste Småland. I höjd med Värnamo tar du av från E4:an och kör ca 2,5 mil västerut. Värdshuset i skotsk stil har ett eget bryggeri. Värdshuset har en tydlig köttprofil och tar nötkött och lamm från närliggande gårdar.

25 Sep 2021