Vägkrogar

Mysiga vägkrogar

Gävle - inte bara en julbock

Att Gävle har blivit synonymt med en gigantisk julbock (som ofta eldas upp) har nog knappast undgått någon. Denna härliga stad har dock otroligt mycket mer att bjuda på än en halmbock runt jul. Vi kollar in några av de saker Gävle är känd för.

Gasklockorna

Gävles gasklockor är idag ett kulturcentrum med ett flertal arenor för olika typer av möten, föreställningar, konserter festivaler, sportevenmang och mycket mer. När de byggdes var de arkitektoniska mästerväer och i en skala man inte förr var van vid förutom när det gällde kyrkor. När gasen fasades ut så blev gasklockorna kvar, och är idag en plats du bör besöka om du är i Gävle. 

Äta i Gävle

Vi kan ju inte berätta om Gävle utan att också ta med minst en vägkrog! Fast här blir det en restaurang istället och den heter Matildas. Du hittar den mitt i Gävle och har fått goda recensioner av besökare. Det finns givetvis andra ställen att äta på också som Aktern & Fören, en schysst pizzeria och Restaurang Sabai som är en Thairestaurang. 

Det bor fler än 100 000 människor i Gväle kommun och med så många invånare så finns det gott om matställen som servar dem och alla turister. För de som bor i kommunen finns andra tjänster som exempelvis flyttstädning i Gävle och ett stort bibliotek. Du kan också hitta ett flertal skolor och även många kulturevenemang. Gävle är MYCKET mer än bara en julbock i halm! 

28 Jul 2020