Vägkrogar

Mysiga vägkrogar

Italiensk restaurang på Södermalm

Besöker du Stockholm ibland? Har du svårt att hitta rätt matställe med goda smaker? Det finns snart lika många restauranger som det finns hushåll i Stockholm, alla med varierande inredning, prislista, matkvalitet och atmosfär. Det är rena rama djungeln med andra ord! Om du gillar mat med hög kvalitet, men bra priser, mysig och chosefri atmosfär kan jag bara rekommendera Ristorante Piace. Det är en italiensk restaurang Södermalm.

Med italiensk mat har du mycket att välja mellan!

I det italienska köket finns det om goda saker. Det bästa är att man kan välja att äta nyttigt om man vill det, eller så lyxar man till det med lite fetare alternativ. När man talar om italiensk mat är det ofta pasta och pizza de flesta tänker på, men det är så mycket mer. Det är basilika, pinjenötter, parmaskinka, soltorkade tomater, mozzarella och parmesan. Södra Italien använder gärna även olivolja, citron, pasta, sardeller, oliver och örtkryddor med mera. Ostar av olika sorter är även det populärt i det italienska köket. Efterrätter, eller Dulce som man säger i Italien är pannacotta och tiramisu bara för att nämna några. Bokar du in dig på Piace, så finns det mycket gott att välja mellan. Det är en genuin italiensk restaurang Södermalm!

Rejäl mat är bättre än snabbmat

Kanske du är sugen på att äta snabbt och åker till korvmojen, eller kebabstället och handlar? Det är inte så nyttigt och inte håller du dig mätt så länge heller. Om du inte har tid att besöka en taliensk restaurang Södermalm så kan du göra antipasti hemma. Det går snabbt, fort och är gott att äta och mycket bättre form av snabbmat!

 

 

12 Nov 2017