Vägkrogar

Mysiga vägkrogar

Marknadsföra en vägkrok

Att marknadsföra en vägkrog eller annan verksamet längs vägarna är lite speciellt. Till skillnad från inne i en stad så säljer man inte främst till de som bor i närområdet, utan till förbipasserande.

Sedan kan man naturligtvis har stamkunder iallfall. Många åker regelbundet samma sträckor och om man är nöjd med en restaurang kommer man gärna tillbaka.

Men först gäller det att fånga bilisternas uppmärksamhet. Och annonsering i tidningar och dylikt är sällan lika effektivt som för en reastaurang i staden eftersom man inte tänker på att man kommer pasera en viss plats vid en viss tid och därför inte lägger märke till annonsen på samma sätt som man kanske skulle göra om man såg en annons från en restaruang i kvarteret där man bor.

Så för att göra bilisterna uppmärksamma på att man finns bör man synas en bra stund innan de kommer fram till själva vägkrogen. Om man bara ser en vägkrog så hinner man ofta passera innan man har hunnit ta beslut om att svänga in, men om man ser en banderoll om att det komme en vägkrog om 3 km eller liknande så hinner man tänka till. Notera att man faktiskt är hungrig och att det kanske skulle vara ett bra ställe att stanna på.

Kanske kan man också synas med något erbjudande t.ex. om man har en buffé eller liknande. En beachflaggor vid entrén hjälper till att göra bilisterna uppmärksamma på att här är det öppet och det är här ni går in.

Och förhoppningsvis får kunderna mersmak så att de vill komma tillbaka.

10 Nov 2016