Vägkrogar

Mysiga vägkrogar

Tips för den stora festen

När det är dags att ha en fest av något slag, det kan vara födelsedag, bröllop, student eller annat, så finns det en del bra tips att ta till sig hur man bäst genomför detta. Ett bra sätt att förbereda allt på är att göra  olika checklistor. En för vad som ska handlas, en för det som ska förberedas dagarna innan och en för det som ska göra samma dag som festen. Dela gärna upp alla saker som ska göras med andra vänner. 

Ha en bra plats att vara på, en lokal eller ute om det är väder för det. Se till att ha tallrikar, glas, bestick,servetter och sopsäckar att slänga skräp i. 

Mat och dryck

När det gäller att ha mat och dryck på festen, så kan du antingen välja att anlita catering, eller göra själv. När det gäller drycker, se till att det finns många olika alternativ. Ha både öl och vin, då gärna både rött och vitt och ha även dryck som är alkoholfri, som bubbelvatten, läsk eller alkoholfri öl och vin.

Välj mat som kan serveras kall eller ljummen. Paj och gratäng är utmärkt festmat och kan förberedas en eller ett par dagar i förväg. Annan bra mat är  sallader, bröd och paj. Potatissallad, pastasallad, bönröra och baguette är bra att komplettera med. Även vanlig grönsallad är bra att ha på bordet. Till vinterns fester passar det fint med gratänger och olika grytor.

Är det sommar, så passar det bra att grilla. Då är det bra att välja stora, platta köttstycken som går fort att grilla. Även kyckling är utmärkt och behöver inte serveras varm. Lägg köttet i marinad på morgonen eller köp färdigmarinerat kött. Komplettera med olika sorters korvar.

Du kan även grilla olika spett. Det är bara ta små träspett och trä sedan på kyckling, lax eller fläskkött. Lägg i marinad i en påse och ta fram när det är dags att grilla. Tänk på att grönsaker, kött och fisk tar olika tid att grilla. 

Se till att kolla av allergier innan du handlar hem mat, eller beställer catering så att det inte blir nåt fel.

11 Jan 2021