Vägkrogar

Mysiga vägkrogar

Tips för en lyckad kräftskiva

På sommaren är det inte ovanligt att man gärna ställer till med en kräftskiva. På denna cateringblogg finns massa tips för festligheter, men här i min blogg tänkte jag tipsa om saker att tänka på inför att ordna just en kräftskiva. Ofta är det i augusti som man håller denna, men det kan du göra lite som du vill! Ett första tips är dukningen! En trevlig dukning är alltid uppskattat! Lägg upp kräftor på fat i olika höjder, som ett tårtfat med fot, då det ger ett pampigt intryck och är oerhört dekorativt. Det är även helr rätt att ha ett färgtema.

Fler bra tips

Olika tilltugg är ett måste till kräftskivan. Det är inte fel att göra små crostinis med caviar eftersom att det passar perfekt med de övriga smakerna på kräftbordet. En kräftskiva utan västerbottenpaj är nästan helt otänkbart. Dock kan man förnya sig lite och göra västerbottenmuffins istället.
Klä muffinsformar med färdiga smördegsplattor. Gör en röra på ägg, grädde, västerbottenost och ev. kantareller eller räkor och fyll på i formarna. Krydda med lite salt och några nypor peppar. In i ugnen på 225 grader i ca 10-15 minuter.

Se även till att ha sånghäften framme samt dekorera med lyktor, det är mysigt. Valfritt om det ska vara snaps till eller inte.

Lite senare på kvällen kan det vara trevligt med en kopp kaffe och något sött. Glass eller grädde med bär och maränger är inte fel som ett exempel. 

28 Jun 2018