Vägkrogar

Mysiga vägkrogar

Varberg - en pärla på västkusten

Är du en person som gärna gör roadtrips i Sverige så är Varberg en plats du absolut bör ha med på din lista över platser att besöka. Här finns givetvis ett gäng vägkrogar men också så mycket mer. Idag lägger vi fokus på vad man kan hitta på när man besöker staden, precis som en elektriker i Varberg skulle lägga fokus på elproblem istället för vad han ska äta till lunch! 

1. Kallhusbadet

Året var 1903 när kallhusbadet i Varberg (se bilden) uppfördes och sedan dess är det många som doppat sig här. Det som gör just denna plats populär är möjligheten till nakenbad med avskildhet. det finns en damavdelning och en för herrar. Traditionen med kalla bad i Varberg går tillbaka till tidigt 1800-tal och om du besöker stan så är det en plats du bör besöka. 

2. Varbergs fästning

Här kan du ta en promenad längsmed havet och njuta av borgens alla hemligheter. Hälsa på Bockstensmannen, se knappen som sägs ha "knäppt" Karl XII eller prova på någon av alla de aktiviteter de erbjuder. Fästningen har öppet året runt men med olika saker att se och göra. 

3. Åkulla Bokskog

Ett besök i den vackra bokskogen i Åkulla är som att ta ett kliv in bland sagornas värld. Bred ut filten var du vill och njut av medhavd fika, eller vandra på en av de många stigarna. Bexells stenar är en del av denna plats som också de är värda ett besök. Kan du läsa vad som står på dem? 

15 Oct 2021